Töltött káposzta (erdélyi módra, rántás nélkül)
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 3 dkg olaj
- 3 dkg liszt
- 1 és negyed db savanyú, apró káposzta, 10 db káposztalevél
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 50 dkg kocsonyahús
- 30-40 dkg füstölt sertés nyers oldalas
- késhegynyi reszelt hagyma
- bors
- só
- 2 dl tejföl
- 6-8 szem szemes bors
- kávéskanál édespaprika
- 10 dkg rizs
- 1-2 tojás
Elkészítés
Egy nagyobb fazekat megolajozunk, meghintjük liszttel. Az edény aljára káposztát teszünk, majd erre a kocsonyahúst és a füstölt oldalast, erre az elkészített tölteléket, legvégén káposztát. Borsozzuk, meghintjük paprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk a káposztát, levesszük a tüzet, és kis lángon főzzük addig, míg a hús megpuhul. Ez körülbelül 2 óra. Vigyázzunk, nem szabad főzés közben kavargatni, csak rázogatni. A visszamaradt mártást tejföllel elkeverve a tányérra tett étel tetejére rakjuk. Töltelék készítése: A darált húst, zsírt, a tojást, a reszelt hagymát, fűszereket alaposan elkeverjük. Úgy csomagoljuk a káposztalevelekbe, hogy rázogatás közben ne csomagolódjanak ki.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.